Hlavní stránkaPro média Tiskové zprávy a aktuality Operátor GTS Czech se opět zapojil do dobročinných projektů

Operátor GTS Czech se opět zapojil do dobročinných projektů

17. 12. 2012
Praha, 17. prosince 2012 – Telekomunikační operátor a poskytovatel služeb datových center GTS Czech (GTS) i v tomto roce přispěl finančními i hmotnými prostředky řadě charitativních projektů. Stejně jako předešlé roky se především zaměřil na podporu dětských nadačních fondů, dětského domova i darování krve.

O své zdraví by měl pečovat každý z nás a o to víc bychom měli věnovat pozornost těm, kteří se o něj zatím sami starat nemohou. Společnost GTS Czech se stejně jako v předchozím roce rozhodla věnovat finanční příspěvek Nadaci Křižovatka, která pomáhá dětem ohroženým syndromem náhlého úmrtí. Z příspěvku bylo pořízeno celkem 15 monitorů dechu pro novorozence, které byly v průběhu listopadu předány Fakultní nemocnici Královské Vinohrady.

V letošním roce se GTS Czech zapojila také do projektu Srdce pro děti pořádané občanským sdružením Život dětem. Celkem přispěla finančním obnosem 100 000 Kč, který zahrnoval také zajištění vybavení call centra, včetně IP telefonů. Ty byly využity pro vyřizování telefonických finančních příspěvků od diváků v průběhu benefičního galavečeru vysílaného 16. prosince na televizi Prima.

Neméně důležitá je i podpora dospívajících dětí. Ve spolupráci s nadačním fondem Pink Bubble věnovala společnost GTS Czech finanční prostředky dospívajícím dětem a mladistvým, kteří bojují s rakovinou nebo absolvovali náročnou onkologickou léčbu. Peněžní obnos jim napomůže vrátit se zpět do běžného života.

Podporou řady projektů inspiruje společnost k dobročinnosti i své zaměstnance. Ti již od roku 2009 darují krev ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí pravidelně každého půl roku. I k letošnímu odběru krve se připojilo několik desítek zaměstnanců, kteří darovali celkem 30 litrů krve. GTS Czech věří, že touto iniciativou může napomoci zapojení dalších firem a zároveň odvrátí pokles počtu pravidelných dárců krve.

Mezi zaměstnanci probíhá každoročně také finanční sbírka pro dětský domov Racek. Vybranou částku navýší firma o stejnou sumu a svěřenci dětského domova si pak za získané peníze mohou užít zimních radovánek na horách. V tomto roce byl předán dětskému domovu šek na 24 300 Kč. Zaměstnanci kromě toho také přímo finančně podpořili nákup věcí na léčbu konkrétních dětských pacientů s vrozenými vadami.